Net zoals vorige week op Merksplas botste de leider op een stugge tegenstrever. Opnieuw werd het een scoreloos gelijkspel.

 
Herentals nam de wedstrijd meteen in handen, ook al omdat Lentezon gewillig massaal terugplooide.
 
Maar het veldoverwicht en het balbezit leverde voor de thuisploeg geen echte uitgespeelde kansen op.
 
In de tweede helft verwaterde de partij helemaal.
Pas in de laatste 10 minuten konden de toeschouwers zich enigszins opwarmen en vooral ergeren aan enkele gemiste kansen.
 
Zo besloot Kevin De Houwer (L) (82’) van dichtbij hoog over,
mikte Dries Van Herck (L) (86’) in het zijnet
en besloot Jonas Verbert (H) (88’) nipt naast.
 
Verslag : Jos Flamand VC / Nnieuws

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC/ NNieuws:


VC Herentals ging op zoek naar een nieuwe driepunter om minstens een week langer leider te blijven in tweede provinciale.  Het moest in de thuiswedstrijd tegen Lentezon wel de diensten missen van Dufraing (geschorst) en Van Grieken en Heylen (gekwetst).  Van Brantegem haakte definitief af.
 
Herentals probeerde het eerste kwartier van de wedstrijd geregeld voor gevaar te zorgen, een voorzet van Luyckx kwam net iets te ver voor Verbert om in doel te verlengen.  Even later bracht een ingestuurde hoekschop de bal via 4 a 5 tussenstations bij Verbert die echter met  het hoofd over doel besloot.  Het was een halfuur wachten op een eerste kans voor Lentezon maar ze kon wel meteen tellen.  De Booij moest goed plat op een kopbal van Van Herck.  Aan de overkant probeerde Slechten het via een stilstaande fase maar Van Peer kwam millimeters te kort.  Net voor de pauze zette Verbert de bal scherp voor doel maar de aanstormende Van Der Schraelen kon net niet bij de bal.
 
De tweede helft bracht niet de gewenste beterschap, het duurde bijna een kwartier vooraleer Luyckx de vuisten van de bezoekende goalie kon testen.  Trainer Beyens probeerde de bakens te verzetten met een dubbele vervanging, hij bracht Van Genechten en De Swert voor Van De Weyer en Lucykx. 

De wedstrijd sleepte zich verder naar het einde tot er tien minuten voor affluiten plots kans na kans te noteren viel.  Na dom balverlies counterde Lentezon sterk en vooral heel snel, de bezoekers leken de 3 tegen 1 situatie gemakkelijk uit te spelen maar Van Herck besloot onbegrijpelijk voor een leeg doel. 

Een minuut later haalde Verbert uit maar doelman Todaro hield zijn netten schoon.  Nog was het niet gedaan want opnieuw Van Herck liet voor de Beersenaars een unieke kans onbenut terwijl aan de overkant De Swert de bal mooi aflegde tot bij Verbert die zijn schuiver nipt naast de paal zag belanden. 
 
Voor de tweede week op rij stond er dus een 0-0 score op het bord en dat liet vandaag toch veel meer een wrang gevoel na dan vorige week tegen Merksplas.  Ondanks we voor de 7e week op rij de nul konden houden ontbreekt het vooral aan creativiteit om kansen te creëeren.

Branddonk wist Merksplas wel te verslaan en wipt nu, indien het zijn inhaalwedstrijd wint, over VC Herentals in het klassement. 

Je kunnen stellen dat VC haar lot niet meer in eigen handen heeft,  maar met nog 6 wedstrijden te spelen is het uiteraard nog altijd mogelijk.  Volgende week wacht ons echter al een nieuwe moeilijke uitdaging met de verplaatsing naar Linda Olen.
 
 VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Schuerwegen Joris;  Verwimp Stef;  Wouters Thomas;  Slechten Jochen, Van Der Schraelen Thomas;  Verbert Jonas;  Luyckx Lars; Van De Weyer Dries en Van Peer Nick.
 
Bank:  Maes Jens;  Soentjens Kristof;  De Swert Birger;  Van Genechten Steven.
Vervangingen:  67e Van Genechten Steven voor Luyckx Lars; 67e  De Swert Birger voor Van De Weyer Dries
Gele kaarten:  Wouters Thomas.

Beelden Guy Verellen / Ludo Coenen /N.